Tuesday, November 4, 2008

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Από το site www.mathites.gr

Η ΓΑΔΑ (Ναι, ναι, η γνωστή, η ασφάλεια που λέμε) ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων μας "τα ονόματα των πρωταίτιων των μαθητικών κινητοποιήσεων, τα τηλέφωνα των προέδρων των συλλόγων γονέων και να αναφέρουν αν τυχόν έχουν γίνει ζημιές στα σχολεία τους". Προφανώς εννοούν σχολεία που συμμετέχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις! Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιωθεί. Η κυβέρνηση πατώντας πάνω στη φασιστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου θέλει να μας τρομοκρατήσει, να μας τιμωρήσει, επειδή "τολμάμε" και αγωνιζόμαστε για μόρφωση και ζωή. Ο πρωτοφανής αυταρχισμός τους δεν θα περάσει. Ούτε ένας μαθητής σε μαθητοδικείο! Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο! Καταδικάζουμε το γεγονός αυτό με αποφάσεις πενταμελών, δεκαπενταμελών, στα σχολεία μας. Δίνουμε την απάντησή μας πλημμυρίζοντας στις 6 Νοέμβρη τους δρόμους της Αθήνας.

ΑΥΤΟΙ ¨ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΕΜΕΙΣ …

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΑΜΕ .

«Όποιος καθ’ οιοδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως»

Αυτά προβλέπει η από 4 Δεκέμβρη 1999 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Ομαλή λειτουργία δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με σκοπό την καταστολή του μαθητικού κινήματος και παραμένει νόμος του ελληνικού κράτους κι επί ΝΔ .

Ναι ναι καλά μας θυμίζει παλιά ασπρόμαυρα ντοκιμαντέρ που δείχνουν τα «αποφασίζομεν και διατάζομεν» της χούντας ,γιατί πράγματι ο νόμος αυτός ανήκει στις μαύρες μέρες της χούντας του Παπαδόπουλου .

Αυτές τις μέρες νιώσαμε για τα καλά τα όρια της «δημοκρατίας τους»,που δε χωρά τις συνελεύσεις μας ,τη γνώμη μας ,τις συλλογικές μας αποφάσεις, τους αγώνες μας ,την κάθε μορφή πάλης μας ενάντια σε κάθε δικιά τους μορφή να μας επιβάλουν την ακριβοπληρωμένη τους αμάθεια «….δημοκρατικά…με διάλογο αλλά πάνω απ ‘όλα με το έτσι θέλω ,με το ζόρι».

Εμείς αυτό το διάταγμα τους ούτε το λογαριάσαμε ,ούτε φοβήθηκε το δίκιο μας από αυτό γι’ αυτό στην πράξη το αχρηστεύσαμε.

Οι φθορές ,τα ναρκωτικά, οι βιασμοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες μας και τις καταλήψεις μας. Αν είχαν, ας μας απαντήσουν τότε γιατί η κυβέρνηση από τις 31/8/2006(συνέντευξη Πολύδωρα)δηλαδή πριν αρχίσει η χρονιά ,πριν καν να υπάρχει ούτε μια κατάληψη εξήγγειλε έξω από τα σχολεία να μπουν κάμερες με παρακολουθήσεις μαθητών ,περιπολίες αστυνομικών κλπ Δικά τους έργα είναι όλα αυτά, έργα της πολιτικής τους ,του σχολείου τους ,της κοινωνίας τους, κι αυτών και των προηγούμενων. Η καλύτερη απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης στην ενοχοποίηση των αγώνων μας δεν είναι άλλη από αυτό που κάνουμε όλες αυτές τις μέρες στα σχολεία μας με γενικές συνελεύσεις ,συντονιστικά κι αγωνιστικές αποφάσεις με την ενεργή συμμετοχή όλων των συμμαθητών μας. Τα αιτήματα για τη δημοκρατία στα σχολεία Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας είναι τα παρακάτω:

Κανένα εμπόδιο ,καμιά ποινή ή απουσία στην υλοποίηση των αποφάσεων των μαθητών και των οργάνων τους .

Τα μέλη των μαθητικών συμβουλίων συνεδριάζουν μια ώρα τη βδομάδα, χωρίς απουσία.

Οι αποφάσεις των μαθητών, των 15μελών και των 5μελών δεν χρειάζονται την έγκριση κανενός για να έχουν ισχύ.

Απαγορεύεται η παρουσία διευθυντή ή άλλου όταν αποφασίζει και ψηφίζει το μαθητικό συμβούλιο.

Ελεύθερη ενημέρωση των μαθητών με έντυπα, προφορικές ανακοινώσεις στις τάξεις κλπ.

Κάθε μήνα Γενική Συνέλευση του τμήματος και του σχολείου.

Δικαίωμα για έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις οργάνων.

Συμμετοχή του μαθητικού συμβουλίου και του συλλόγου γονέων στις συνελεύσεις των καθηγητών που συζητούν για ζητήματα που αφορούν ποινές μαθητών.

Καμιά ποινή σε μαθητή χωρίς προηγούμενη συνέλευση του συλλόγου των καθηγητών.

Συχνές συνεδριάσεις από κοινού τριμελών μαθητικών συμβουλίων, διοικητικού συμβουλίου καθηγητών και γονιών για θέματα του σχολείου.

http://www.mathites.gr/images/reportofesyp.doc

No comments: