Monday, September 22, 2008

Gothic Lolita

Απο τα αφιερωματα για τα Ιαπωνικα trends δεν θα μπορουσε να λειπει το ισως πιο γνωστο απο ολα. Δεν προκειται απλα για ενα fashion trend, αλλα για ενα τροπο ζωης.

Gothic Lolitas




Πολλοι πιστευουν οτι προκειται για μια σχετικα προσφατη μοδα, η αληθεια ομως ειναι οτι εκανε τα πρωτα δειλα βηματα της την δεκαετια του 70. Η μεγαλη ομως απειχηση που απεκτησε το στυλ αυτο τα τελευταια χρονια οφειλεται στον πρωην τραγουδιστη των Malice Mizer, τον Mana.


O Mana (ναι, αυτος ειναι!).





Χαρη στον Mana και τους οπαδους του συγκροτηματος, το στυλ αυτο καθιερωθηκε στους trendy δρομους του Τοκυο και της Οσακας. Ο Mana μαλιστα εβγαλε και την δικη του σειρα απο Lolita fashion με το ονομα Μoi Μeme Μoitie. Το αρχικο στυλ Λολιτα που ακομα εκφραζει την σειρα ρουχων του Mana εχει σαν βαση το gothic στυλ και γενικοτερα το μαυρο χρωμα. Με τον καιρο ομως, η μοδα απεκτησε διαφορες υποκατηγοριες οπως elegant lolita, sweet lolita, ero-loli, gothic lolita, και παει λεγοντας. Καθε κατηγορια εχει πια και το δικο της στυλ.


Γενικα, η lolita fashion χαρακτηριζεται απο επιροες απο την Βικτωριανη εποχη με Ροκοκο στοιχεια. Επισης μεγαλο ρολο στην διαμορφωση του στυλ εχουν παιξει και οι πορσελανινες κουκλες του 18ου αιωνα.










Το στυλ αυτο εχει πια περασει την Θαλασσα της Ιαπωνιας, και εχει κανει την εμφανιση του και στους δρομους του Παρισιου και του Λονδινου. Μαγαζια με Lolita Fashion εχουν ξεπηδησει σε καποιες μεγαλες πρωτευουσες του κοσμου.


Ειναι παντως ακριβο trend. Πολλες κοπελες ραβουν μονες τους τα ρουχα τους, ενω τα ετοιμα απο γνωστες Ιαπωνικες φιρμες κοστιζουν εκατονταδες ευρω.








Αξιζει να δειτε την ταινια Shimotsuma Monogatari (Kamikaze Girls) με τις Anna Tsuchiya και Kyoko Fukada, που ειναι μια πολυ ευχαριστη ιαπωνικη κωμωδια που εξιστορει την ζωη μιας Λολιτας.

No comments: